Demo

De Vitale Kookworkshop

Door: Op: 28-04-2015   In: Talent , Verbinden , Gezonde school , Gezondheid

Vitale Kookworkshop Het SportKompas.

Wat een geweldige prijs en ervaring ! Omdat Het SportKompas de Make The Move challenge heeft gewonnen, mochten we gisteren samen met een paar van onze (potentiële) partners een vitale kookworkshop volgen bij Smaak Nederland (Utrecht).

“Het Sportkompas is een programma wat op lange termijn veel resultaat kan opleveren.”

Is een van de opmerking van de juryleden Johan Wakkie, Juvat Westendorp en Marjolijn Kamphuis die werd genoemd in het besluit om Het SportKompas Make The Move te laten winnen.

Een vitale kookworkshop is een kookworkshop die naast lekker en gezellig, ook educatief is. Het zorgt voor bewustwording van een gezonde levensstijl. Er wordt hierbij gewerkt volgens de filosofie van de blauwe zones. Zoals de chef-kok zei: “zowel het gezonde eten als het sociale aspect zijn heel belangrijk.”

Samen met vertegenwoordigers van het JeugdSportFonds, JOGGNL, GGD Zuid Holland Zuid, Gemeente Utrecht, Lekker Fit!, Gemeente Rotterdam en Het PlusKompas  hebben we fantastische gerechten gemaakt! Het voorgerecht was een waar genot bestaande uit een dubbel soep, een flap met tijm, een salade van Quinoa, feta en zongedroogde tomaten en een toast van vers brood met een tapenade van portobello en zongedroogde tomaten (zie de foto). Het hoofdgerecht was een salade in een rijstenblad van spinazie, wortel en gerookte zalm en basmatirijst afgeblust met kokosmelk en een heerlijk gemarineerd stukje kabeljauw. Als toetje hadden we een lekkere en gezonde smoothie van bosbessen, met een muffin van muesli en hemelse modder.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde avond waar lekker is gekookt en gegeten, goed is genetwerkt en mooie toekomstplannen zijn besproken.