Demo
  • Home
  • Blog
  • Lekker Fitter! met Feyenoord

Lekker Fitter! met Feyenoord

Door: Op: 06-05-2015   In: Talent , Motorische ontwikkeling , Sociale ontwikkeling , Verbinden , Sportparticipatie , Leerprestaties , Gymles tips , Gezonde school , Gezondheid

Op 18 Maart is Lekker Fitter! Met Feyenoord van start gegaan. Een super mooi initiatief van Lekker fit! en Feyenoord en Het SportKompas is hier een onderdeel van!

Lekker Fitter! Met Feyenoord is een traject van 10 weken waarin een groep (circa 24) kinderen, die kampen met overgewicht of obesitas, gestimuleerd worden om in beweging te komen. Deze kinderen krijgen net dat beetje extra hulp om een sportieve en gezonde leefstijl te krijgen. Ook hun ouders worden betrokken bij dit proces. Hierin worden ze gecoacht door professionals om deze verantwoordelijke leefstijl te ontwikkelen. Het SportKompas helpt de kinderen om hun sporttalent te ontdekken zodat ze deze kunnen door ontwikkelen en hier ook na de 10 weken mee verder kunnen gaan.

Het project werd afgetrapt door Mitchell Te Vrede en Erwin Mulder (spelers van Feyenoord). Ze vertelden de kinderen hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl te hebben. Daarnaast gaven ze wat tips over goed eten, slapen en bewegen. Daarna ondergingen de kinderen een medische test (dit zal dienen als nul-meting). Ook hadden ze een gesprek met een pedagoog waarbij ze, samen met hun ouders, persoonlijke doelen stelden. Maar het belangrijkst van de hele dag was het tekenen van het contract. Daardoor worden de kinderen gedurende de 10 weken ‘speler’ van Feyenoord. De kinderen zullen moeten gaan leven als een speler van Feyenoord. In het contract hebben ze getekend om goed te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen.

Het worden 10 erg intensieve weken waarin de kinderen individueel en in de groep aan hun doelen zullen werken. Hierin krijgen ze hulp van diëtisten en pedagogen. Er zijn veel activiteiten gepland, waaronder een ouder-kind voetbaltoernooi en natuurlijk Het SportKompas. Ze zullen tijdens de tests erachter komen in welke sporten ze goed zijn en dan kunnen ze samen met hun ouders en docenten kijken wat de mogelijkheden zijn om bij een club te gaan. Doordat ze een sport gaan doen waar ze aanleg voor hebben zullen ze meer intrinsieke motivatie krijgen. Dat zorgt ervoor dat ze langer en met meer plezier zullen gaan sporten.

Wij wensen de groep erg veel succes en plezier toe! Het zal een intensieve periode worden, waar iedereen veel van zal leren!!