Demo

Kind/Ouder

Het SportKompas is een methode om kinderen te koppelen aan sportverenigingen en de kwaliteit van beweeglessen in het basisonderwijs te verbeteren. Deze methode is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Gent en Gemeente Rotterdam. De basis is een online systeem en de, door de Universiteit Gent, onderbouwde testbatterij. Het is op dit moment de enige wetenschappelijk onderbouwde testbatterij die zowel ouders en kind als beweegspecialisten ondersteunt en beleidsmakers adviseert. Lees meer over Het SportKompas in het algemeen.

Voor kinderen bestaat Het SportKompas in de basis uit 16 verschillende tests. De testuitslag van de testbatterij is er voor het kind altijd een met een positieve insteek. Door deze manier van werken leren kinderen inzien dat je bijvoorbeeld niet per se hard hoeft te kunnen rennen om een leuke sport te kunnen vinden. Het totale pakketje aan de motorische vaardigheden van het kind geeft hem/haar inzicht in zijn/haar talentenprofiel. Dit profiel wordt vergeleken met de sportprofielen met honderden topsporters van ruim 40 verschillende sporten! De uitslag wordt direct gekoppeld aan sportverenigingen in de buurt. Als ouder kun je dus direct zien waar de juiste sportverenigingen in de buurt te vinden zijn.

In veel gevallen wordt er na het uitreiken van Het SportKompasverslag een sportenmarkt of sportentocht georganiseerd. Op deze manier kunnen ouders en hun kinderen op een leuke manier in aanraking komen met de sportverenigingen.

Niet iedereen kan een sportvereniging betalen. In dat geval kan er een aanvraag gedaan worden bij het JeugdSportFonds.

Dankzij het online systeem kan de vakdocent ook allerlei andere testjes delen die tijdens de gymles zijn gedaan. Op die manier weet je precies wat er op school aan bewegingsonderwijs wordt gedaan!

Neem contact met ons op om een voorbeeldverslag van een kind in te zien.

Natuurlijk kunnen wij zelf vertellen over Het SportKompas, maar volgens ons kunnen anderen dat veel beter. Lees hieronder maar eens een aantal testimonials en weet wat anderen van Het SportKompas vinden.